aanbod

Nissan Leaf Battery Extender

Nissan Leaf met Battery Extender

Ons belangrijkste product is de uitbreidingsaccu voor in de bagageruimte van de Nissan Leaf. Deze Muxsan uitbreidingsaccu kunnen we in elke Nissan Leaf installeren (hoewel we voor de ZE1 nog in de testfase zitten).

De uitbreidingsaccu installeren wij in je bagageruimte, in een speciale batterij-bak. De bak zorgt ervoor dat de uitbreidingsaccu helemaal veilig is: de batterij zit er helemaal in zodat je hem niet per ongeluk kunt ontkoppelen of anderszins slopen. Door de batterijbak kun je je bagageruimte verder gewoon gebruiken zoals je wilt. Dat betekent dat je er gewoon zware dingen op kunt zetten, of je hond mee kunt nemen. Zelfs als die een ongelukje heeft, is de Muxsan uitbreidingsaccu beschermd. (Zelf hebben we in de zomer van 2018 een anderhalve liter fles sinas gemorst op het prototype van de uitbreidingsaccu. Daar hebben de batterijen helemaal niets van gemerkt - probeer dit alsjeblieft niet zelf)

Zoals je op de plaatjes hierboven kunt zien, neemt de uitbreidingsaccu wel wat ruimte in beslag. In de oudere Nissan Leafs (van 2011 tot 2013), komt hij net boven de rand van je bagageklep uit, terwijl hij er bij de nieuwere Nissan Leafs (van 2013 tot 2017) net onder blijft. De uitbreidingsaccu is ook vrij zwaar, een grote weegt ongeveer 160 kg. Om dit gewicht achterin de auto te compenseren, installeren we bij aanschaf van een grote uitbreidingsaccu ook nieuwe achterveren. Daardoor hangt de auto niet naar achteren. Dat scheelt op de drempels en bij het kijken in je binnenspiegel!

Je bereik met een uitbreidingsaccu zal ongeveer verdubbelen. Daardoor verandert je Nissan Leaf van boodschappenauto in een bruikbare auto voor alle afstanden. Er zijn twee maten: groot (17,6 kWh) of klein (8,8 kWh). Je kunt in de tabel hieronder kijken wat je bereik ongeveer zou worden, als je de staat van je huidige Nissan batterij weet.

MUXSAN 17.6kWh uitbreidingsaccu (€ 5990,- incl. BTW, installatie en garantie)

Health bars Nog bruikbaar in Nissan accu (kWh) Bereik … met uitbreidingsaccu
12 21.3 137 km 251 km
11 18.1 117 km 230 km
10 16.8 108 km 222 km
9 15.4 100 km 213 km
8 14.1 91 km 205 km
7 12.8 82 km 196 km

MUXSAN 8.8kWh uitbreidingsaccu (€ 3990,- incl. BTW, installatie en garantie)

Health bars Nog bruikbaar in Nissan accu (kWh) Bereik … met uitbreidingsaccu
12 21.3 137 km 194 km
11 18.1 117 km 174 km
10 16.8 108 km 165 km
9 15.4 100 km 156 km
8 14.1 91 km 147 km
7 12.8 82 km 139 km

De voordelen van een Muxsan uitbreidingsaccu

Natuurlijk is het belangrijkste en meest merkbare voordeel van een uitbreidingsaccu dat je meer capaciteit hebt en dus verder kunt rijden. Wat misschien minder voor de hand ligt, is dat onze uitbreidingsaccu jouw originele Nissan Leaf accu beschermt tegen degradatie. Degradatie van een batterij komt namelijk vooral door het laden en ontladen (rijden) ervan. Met een uitbreidingsaccu nemen we een deel van het laden en ontladen weg: dat doet de uitbreidingsaccu vanaf nu. Doordat de batterijen parallel geschakeld worden, gaat er minder stroom door je Nissan accu. Dit zorgt ervoor dat je Nissan accu langer meegaat én dat je sneller kunt opladen bij een snellader.

Snelladen met een Muxsan uitbreidingsaccu gaat op volle snelheid (meer dan 40 kW) tot je 60% vol bent, zelfs in de winter. Daardoor wordt het ook mogelijk om langere reizen met meerdere snellaadsessies te maken, zonder de hele dag onderweg te zijn.

Koop een Muxsan uitbreidingsaccu voor de Nissan Leaf

Je kunt contact met ons opnemen via info@muxsan.com of een afspraak maken via deze website. Afspraken zijn pas definitief als we dat via e-mail bevestigen. We streven ernaar om binnen drie werkdagen op je bericht te reageren.

Uitbreidingsaccu voor Nissan e-NV200


Nissan electric van met Battery Extender

De uitbreidingsaccu voor de e-NV200 en e-NV200 Evalia busjes zorgt voor een veel groter bereik van je auto. Bovendien profiteer je van sneller snelladen en minder degradatie van je Nissan batterij, als je ervoor kiest om ons een Muxsan uitbreidingsaccu in je auto te laten installeren.

Voor de e-NV 200 Evalia bieden we een uitbreidingsaccu van 26 kWh aan. Die zullen we voor je installeren in onze werkplaats in Delft. Daar zijn we één werkdag mee bezig en het kost €8000 (exclusief BTW), inclusief installatie en garantie.

In de e-NV 200 bedrijfswagen is meer ruimte voor extra batterijen. Daarom bieden we je daar de keuze uit verschillende pakketten voor je uitbreidingsaccu. In de tabel hieronder kun je de verschillende opties zien (en wat dat betekent voor je resterende laadcapaciteit).

Deze prijzen zijn exclusief BTW.

Uitbreidingsaccu Prijs (ex. BTW) Geschat bereik met uitbreidingsaccu Resterende laadcapaciteit
26 kWh €8000 236 km 555 kg
35 kWh €10,000 281 km 475 kg
44 kWh €12,000 327 km 395 kg
53 kWh €14,000 372 km 315 kg

Koop een Muxsan uitbreidingsaccu voor de Nissan e-NV200

Je kunt contact met ons opnemen via info@muxsan.com of een afspraak maken via deze website. Afspraken zijn pas definitief als we dat via e-mail bevestigen. We streven ernaar om binnen drie werkdagen op je bericht te reageren.

Granny-charger/stopcontact-lader

Muxsan heeft een verbeterde, snellere stopcontact-lader ontwikkeld die je thuis (of bij oma) kunt gebruiken. Deze lader kan op elk stopcontact worden aangesloten en je kunt de laadsnelheid (stroom) aanpassen. Betere aansluitingen kunnen meer stroom leveren en je auto sneller opladen.

Wat verder uniek is voor deze lader is dat alle elektronica in de connector is weggewerkt. Daardoor kun je de stopcontactlader makkelijk opbergen en in alle omstandigheden gebruiken. Er hangt dus geen zware doos meer aan je stopcontact.

Momenteel testen we het werkende prototype van de granny charger. Zodra deze voor verkoop beschikbaar is, laten we het je weten op deze website. Als je vragen hebt over de stopcontactlader, kun je ons uiteraard benaderen via info@muxsan.com

3-fase lader

Een grotere batterij en een groter rijbereik gaan hand in hand voor Muxsan klanten. Wat we echter ook vaak horen van onze klanten, is dat een grotere batterij hand in hand gaat met langer laden tot hij vol is. Nissan auto’s hebben altijd alleen enkel-fase geladen. De enige keus was tussen 3,3 kW (ongeveer 20 km/u) en 6,6 kW (40 km/u). Met een originele 24kWh Leaf kun je daarmee makkelijk je auto volladen tijdens een werkdag of de nacht. Als je echter een uitbreidingsaccu hebt gekocht, kan het tegenvallen hoe lang het duurt om hem helemaal vol te laden.

Met onze Muxsan 3-fase lader kun je drie keer zo snel laden (11 of 22 kW - als je de beschikking hebt over een laadpaal die zo snel gaat). Daarmee is je auto in een paar uur weer vol. Je kunt dus tot 100% laden tijdens een etentje of een verjaardag en je volledige bereik gebruiken voor de terugreis.

De 3-fase lader upgrade heeft geen invloed op het snelladen van je auto. Je kunt dus nog steeds langs een snellaadpaal, als je nog sneller wilt opladen.

We bouwen de 3-faselader in je auto in onze werkplaats in Delft, net als de uitbreidingsaccu. We kunnen de 3-faselader op dezelfde dag installeren als de uitbreidingsaccu en je krijgt natuurlijk korting als je beide upgrades tegelijk aanschaft. 3-fase laden is beschikbaar voor de Nissan Leaf, de Nissan e-NV 200 en de Nissan e-NV 200 Evalia.

De prijs is als volgt:

Laadvermogen Prijs inclusief BTW, garantie en installatie Prijs*
11 kW €2990 €2490*
22 kW €4990 €3990*

* = Prijs bij gelijktijdige aanschaf van een uitbreidingsaccu. (Vanzelfsprekend exclusief uitbreidingsaccu)

Koop een Muxsan 3-fase lader

Je kunt contact met ons opnemen via info@muxsan.com of een afspraak maken via deze website. Afspraken zijn pas definitief als we dat via e-mail bevestigen. We streven ernaar om binnen drie werkdagen op je bericht te reageren.

Nissan Leaf trekhaak

Er zijn maar weinig elektrische auto’s met een trekhaak, terwijl het vaak ideale auto’s zijn om zware ladingen mee te trekken. Je hebt namelijk vanuit stilstand al een groot vermogen, je hoeft niet bang te zijn om de motor af te laten slaan en je kunt optrekken zonder grote schokken - wat wel zo prettig is als je je kostbare meubels verhuist. Het is ook nog heel makkelijk om te horen of er iets mis is, want je hebt geen herrie van je auto! Dus waarom heeft zou je geen trekhaak willen onder je Nissan Leaf?

Wij kunnen een Brink RMC verwijderbare trekhaak voor je installeren voor €990. Dit kan gecombineerd op dezelfde dag als je uitbreidingsaccu, batterijwissel of elke andere upgrade die Muxsan aanbiedt.

Let op: de Nissan Leaf is niet goedgekeurd voor het trekken van een aanhanger. Deze trekhaak is dan ook uitsluitend bedoeld om een fietsenrek of bagagerek op te gebruiken. Als je toch een aanhanger gaat trekken met je Leaf is het je eigen verantwoordelijkheid.

Nissan Leaf batterijwissel/upgrade

Voor de Muxsan klanten die geen genoegen nemen met het bereik van de uitbreidingsaccu én voor de klanten die hun laadruimte niet kunnen missen, bieden we een batterijwissel aan. We wisselen je batterij dan om met die van een andere Nissan Leaf (Dat past, ook als de nieuwe batterij uit een nieuwer model LEAF komt ). Wij kopen regelmatig zo-goed-als-nieuwe Nissan batterijen in voor onze klanten. Je kunt ook zelf op zoek naar een nieuwe Nissan batterij, die wij voor je kunnen installeren.

Voor het installeren van een 40 kWh of grotere batterij, raden we ten zeerste aan om óók een uitbreidingsaccu te kopen. Deze grotere batterijen hebben namelijk de neiging om oververhit te raken bij het snelladen, waardoor dat maximaal 1-2 keer per dag lukt - dit is bekend als rapidgate. Doordat een uitbreidingsaccu een deel van de stroom (=warmte) opneemt tijdens het snelladen, kun je daarmee bijna oneindig vaak snelladen voordat de batterij oververhit raakt.

Bovendien zijn de 40 en 62 kWh batterijen van Nissan vatbaar voor snellere degradatie dan andere accumerken (deels door het oververhittingsprobleem). Dat ondervang je ook, door een Muxsan uitbreidingsaccu te installeren.

We kunnen niet alleen upgrades (bijvoorbeeld van 24 naar 40 kWh), maar ook downgrades (bijvoorbeeld van 30 naar 24 kWh) of gewone wissels (bijvoorbeeld van 24 kWh huurbatterij naar 24 kWh koopbatterij) installeren.

Hieronder zie je de prijzen inclusief BTW en installatie:

Capaciteit Prijs
30 kWh € 6990
40 kWh € 8790
62 kWh € 13 490
Alleen installatie (24/30/40 kWh) € 1500
Alleen installatie (62kWh) € 2000

e-NV 200 batterijwissel/upgrade

Wij kunnen ook een batterijwissel uitvoeren voor je e-NV 200. Deze is extra complex, omdat de batterij van je e-NV 200 gekoeld wordt (en we de koeling ook na de batterijwissel weer voor je aansluiten). Daarom is het voor de e-NV 200 €500 duurder.

Capaciteit Prijs
40 kWh €9490
installatie €2000

Koop een Muxsan batterijwissel

Je kunt contact met ons opnemen of een afspraak maken via deze website. Afspraken zijn pas definitief als we dat via e-mail bevestigen. We streven ernaar om binnen drie werkdagen op je bericht te reageren.