aanbod

Productconfigurator

Selecteer uw auto en krijg snel een overzicht van de verschillende uitbreidingsmogelijkheden, de kostprijs en het effect op het bereik.

Capaciteit
Bereik
Prijs
Full-speed opladen

(Prijzen zijn inclusief BTW)

Nissan Leaf Battery Extender

Nissan Leaf met Battery Extender

Ons belangrijkste product is de uitbreidingsaccu voor in de bagageruimte van de Nissan Leaf. Deze Muxsan uitbreidingsaccu kunnen we in elke Nissan Leaf installeren (hoewel we voor de ZE1 nog in de testfase zitten).

De uitbreidingsaccu installeren wij in je bagageruimte, in een speciale batterij-bak. De bak zorgt ervoor dat de uitbreidingsaccu helemaal veilig is: de batterij zit er helemaal in zodat je hem niet per ongeluk kunt ontkoppelen of anderszins slopen. Door de batterijbak kun je je bagageruimte verder gewoon gebruiken zoals je wilt. Dat betekent dat je er gewoon zware dingen op kunt zetten, of je hond mee kunt nemen. Zelfs als die een ongelukje heeft, is de Muxsan uitbreidingsaccu beschermd. (Zelf hebben we in de zomer van 2018 een anderhalve liter fles sinas gemorst op het prototype van de uitbreidingsaccu. Daar hebben de batterijen helemaal niets van gemerkt - probeer dit alsjeblieft niet zelf)

Zoals je op de plaatjes hierboven kunt zien, neemt de uitbreidingsaccu wel wat ruimte in beslag. In de oudere Nissan Leafs (van 2011 tot 2013), komt hij net boven de rand van je bagageklep uit, terwijl hij er bij de nieuwere Nissan Leafs (van 2013 tot 2017) net onder blijft. De uitbreidingsaccu is ook vrij zwaar, een grote weegt ongeveer 160 kg. Om dit gewicht achterin de auto te compenseren, installeren we bij aanschaf van een grote uitbreidingsaccu ook nieuwe achterveren. Daardoor hangt de auto niet naar achteren. Dat scheelt op de drempels en bij het kijken in je binnenspiegel!

Je bereik met een uitbreidingsaccu zal ongeveer verdubbelen. Daardoor verandert je Nissan Leaf van boodschappenauto in een bruikbare auto voor alle afstanden. Er zijn twee maten: groot (17,6 kWh) of klein (8,8 kWh). Je kunt in de tabel hieronder kijken wat je bereik ongeveer zou worden, als je de staat van je huidige Nissan batterij weet.

MUXSAN 17.6 kWh uitbreidingsaccu (€ 5 990,- incl. BTW, installatie en garantie)

Health barsNog bruikbaar in Nissan accuBereik… met uitbreidingsaccu
1221.3 kWh137 km251 km
1118.1 kWh117 km230 km
1016.8 kWh108 km222 km
915.4 kWh100 km213 km
814.1 kWh91 km205 km
712.8 kWh82 km196 km

MUXSAN 8.8 kWh uitbreidingsaccu (€ 3 990,- incl. BTW, installatie en garantie)

Health barsNog bruikbaar in Nissan accuBereik… met uitbreidingsaccu
1221.3 kWh137 km194 km
1118.1 kWh117 km174 km
1016.8 kWh108 km165 km
915.4 kWh100 km156 km
814.1 kWh91 km147 km
712.8 kWh82 km139 km

De voordelen van een Muxsan uitbreidingsaccu

Natuurlijk is het belangrijkste en meest merkbare voordeel van een uitbreidingsaccu dat je meer capaciteit hebt en dus verder kunt rijden. Wat misschien minder voor de hand ligt, is dat onze uitbreidingsaccu jouw originele Nissan Leaf accu beschermt tegen degradatie. Degradatie van een batterij komt namelijk vooral door het laden en ontladen (rijden) ervan. Met een uitbreidingsaccu nemen we een deel van het laden en ontladen weg: dat doet de uitbreidingsaccu vanaf nu. Doordat de batterijen parallel geschakeld worden, gaat er minder stroom door je Nissan accu. Dit zorgt ervoor dat je Nissan accu langer meegaat én dat je sneller kunt opladen bij een snellader.

Snelladen met een Muxsan uitbreidingsaccu gaat op volle snelheid (meer dan 40 kW) tot je 60% vol bent, zelfs in de winter. Daardoor wordt het ook mogelijk om langere reizen met meerdere snellaadsessies te maken, zonder de hele dag onderweg te zijn.

Koop een Muxsan uitbreidingsaccu voor de Nissan Leaf

Je kunt contact met ons opnemen via info@muxsan.com of een afspraak maken via deze website. Afspraken zijn pas definitief als we dat via e-mail bevestigen. We streven ernaar om binnen drie werkdagen op je bericht te reageren.

Uitbreidingsaccu voor Nissan e-NV200


Nissan electric van met Battery Extender

De uitbreidingsaccu voor de e-NV200 en e-NV200 Evalia busjes zorgt voor een veel groter bereik van je auto. Bovendien profiteer je van sneller snelladen en minder degradatie van je Nissan batterij, als je ervoor kiest om ons een Muxsan uitbreidingsaccu in je auto te laten installeren.

Voor de e-NV200 Evalia bieden we een uitbreidingsaccu van 26 kWh aan. Die zullen we voor je installeren in onze werkplaats in Delft. Daar zijn we één werkdag mee bezig en het kost € 8 000,- (exclusief BTW), inclusief installatie en garantie. Je kan er ook voor kiezen een extender van 17.6 kWh onder de carrosorie te plaatsen. Deze z.g. 'UBEX' (Under Body Extender) kost € 6 000,- (exclusief BTW).

In de e-NV200 bedrijfswagen is meer ruimte voor extra batterijen. Daarom bieden we je daar de keuze uit verschillende pakketten voor je uitbreidingsaccu. In de tabel hieronder kun je de verschillende opties zien (en wat dat betekent voor je resterende laadcapaciteit).

Deze prijzen zijn inclusief BTW.

UitbreidingsaccuPrijs (incl. BTW)Geschat bereik met uitbreidingsaccuResterende laadcapaciteit
17.6 kWh (UBEX)€ 7 260,-203 km550 kg
26 kWh€ 9 680,-236 km555 kg
35 kWh€ 12 100,-281 km475 kg
44 kWh€ 14 520,-327 km395 kg
53 kWh€ 16 940,-372 km315 kg

Koop een Muxsan uitbreidingsaccu voor de Nissan e-NV200

Je kunt contact met ons opnemen via info@muxsan.com of een afspraak maken via deze website. Afspraken zijn pas definitief als we dat via e-mail bevestigen. We streven ernaar om binnen drie werkdagen op je bericht te reageren.

3-fase lader

Een grotere batterij en een groter rijbereik gaan hand in hand voor Muxsan klanten. Wat we echter ook vaak horen van onze klanten, is dat een grotere batterij hand in hand gaat met langer laden tot hij vol is. Nissan auto’s hebben altijd alleen enkel-fase geladen. De enige keus was tussen 3,3 kW (ongeveer 20 km/u) en 6,6 kW (40 km/u). Met een originele 24 kWh Leaf kun je daarmee makkelijk je auto volladen tijdens een werkdag of de nacht. Als je echter een uitbreidingsaccu hebt gekocht, kan het tegenvallen hoe lang het duurt om hem helemaal vol te laden.

Met onze Muxsan 3-fase lader kun je drie keer zo snel laden (11 of 22 kW - als je de beschikking hebt over een laadpaal die zo snel gaat). Daarmee is je auto in een paar uur weer vol. Je kunt dus tot 100% laden tijdens een etentje of een verjaardag en je volledige bereik gebruiken voor de terugreis.

De 3-fase lader upgrade heeft geen invloed op het snelladen van je auto. Je kunt dus nog steeds langs een snellaadpaal, als je nog sneller wilt opladen.

We bouwen de 3-faselader in je auto in onze werkplaats in Delft, net als de uitbreidingsaccu. We kunnen de 3-faselader op dezelfde dag installeren als de uitbreidingsaccu en je krijgt natuurlijk korting als je beide upgrades tegelijk aanschaft. 3-fase laden is beschikbaar voor de Nissan Leaf, de Nissan e-NV200 en de Nissan e-NV200 Evalia.

De prijs is als volgt:

LaadvermogenPrijs inclusief BTW, garantie en installatiePrijs*
11 kW€ 2 990,-€ 2 490,-*
22 kW€ 4 990,-€ 3 990,-*

* = Prijs bij gelijktijdige aanschaf van een uitbreidingsaccu. (Vanzelfsprekend exclusief uitbreidingsaccu)

Koop een Muxsan 3-fase lader

Je kunt contact met ons opnemen via info@muxsan.com of een afspraak maken via deze website. Afspraken zijn pas definitief als we dat via e-mail bevestigen. We streven ernaar om binnen drie werkdagen op je bericht te reageren.

Nissan Leaf trekhaak

Er zijn maar weinig elektrische auto’s met een trekhaak, terwijl het vaak ideale auto’s zijn om zware ladingen mee te trekken. Je hebt namelijk vanuit stilstand al een groot vermogen, je hoeft niet bang te zijn om de motor af te laten slaan en je kunt optrekken zonder grote schokken - wat wel zo prettig is als je je kostbare meubels verhuist. Het is ook nog heel makkelijk om te horen of er iets mis is, want je hebt geen herrie van je auto! Dus waarom heeft zou je geen trekhaak willen onder je Nissan Leaf?

Wij kunnen een Brink RMC verwijderbare trekhaak voor je installeren voor € 990,-. Dit kan gecombineerd op dezelfde dag als je uitbreidingsaccu, batterijwissel of elke andere upgrade die Muxsan aanbiedt.

Let op: de Nissan Leaf is niet goedgekeurd voor het trekken van een aanhanger. Deze trekhaak is dan ook uitsluitend bedoeld om een fietsenrek of bagagerek op te gebruiken. Als je toch een aanhanger gaat trekken met je Leaf is het je eigen verantwoordelijkheid.

Nissan Leaf batterijwissel/upgrade

Voor de Muxsan klanten die geen genoegen nemen met het bereik van de uitbreidingsaccu én voor de klanten die hun laadruimte niet kunnen missen, bieden we een batterijwissel aan. We wisselen je batterij dan om met die van een andere Nissan Leaf (Dat past, ook als de nieuwe batterij uit een nieuwer model LEAF komt ). Wij kopen regelmatig zo-goed-als-nieuwe Nissan batterijen in voor onze klanten. Je kunt ook zelf op zoek naar een nieuwe Nissan batterij, die wij voor je kunnen installeren.

Voor het installeren van een 40 kWh of grotere batterij, raden we ten zeerste aan om óók een uitbreidingsaccu te kopen. Deze grotere batterijen hebben namelijk de neiging om oververhit te raken bij het snelladen, waardoor dat maximaal 1-2 keer per dag lukt - dit is bekend als rapidgate. Doordat een uitbreidingsaccu een deel van de stroom (=warmte) opneemt tijdens het snelladen, kun je daarmee bijna oneindig vaak snelladen voordat de batterij oververhit raakt.

Bovendien zijn de 40 en 62 kWh batterijen van Nissan vatbaar voor snellere degradatie dan andere accumerken (deels door het oververhittingsprobleem). Dat ondervang je ook, door een Muxsan uitbreidingsaccu te installeren.

We kunnen niet alleen upgrades (bijvoorbeeld van 24 naar 40 kWh), maar ook downgrades (bijvoorbeeld van 30 naar 24 kWh) of gewone wissels (bijvoorbeeld van 24 kWh huurbatterij naar 24 kWh koopbatterij) installeren.

Hieronder zie je de prijzen inclusief BTW en installatie:

CapaciteitPrijs
30 kWh€ 6 990,-
40 kWh€ 8 790,-
62 kWh€ 13 490,-
Alleen installatie (24/30/40 kWh)€ 1 500,-
Alleen installatie (62 kWh)€ 2 000,-

e-NV200 batterijwissel/upgrade

Wij kunnen ook een batterijwissel uitvoeren voor je e-NV200. Deze is extra complex, omdat de batterij van je e-NV200 gekoeld wordt (en we de koeling ook na de batterijwissel weer voor je aansluiten). Daarom is het voor de e-NV200 € 500,- duurder.

CapaciteitPrijs
40 kWh€ 9 290,-
Alleeen installatie€ 2 000,-

(Prijs inclusief BTW)

Koop een Muxsan batterijwissel

Je kunt contact met ons opnemen of een afspraak maken via deze website. Afspraken zijn pas definitief als we dat via e-mail bevestigen. We streven ernaar om binnen drie werkdagen op je bericht te reageren.